Your Cart

anders@pieceoftape.dk

BLAND SELV TAPE – SPAR OP TIL 29%

Fri fragt ved køb over 299,-

Browse

Want to chat?

anders@pieceoftape.dk

Find os her

Klip og form din kinesiotape

For at opnå den ønskede virkning fra kinesiotape, så findes der forskellige teknikker, der kan hjælpe dig med dette. Der findes en række specielle måder kinesiotape kan klippes på for netop at opnå den ønskede virkning. Den valgte klippeteknik afhænger af, om man har behov for at påvirke et så stort område som muligt eller opnå en mere præciseret virkning i et specifikt område. Klippeteknikkerne anvendes for at gøre virkningen af kinesiotapen så optimal som overhovedet muligt. 

Blandt disse klippeteknikker er Y-strip, I-strip og Fan-cut de mest udbredte og bruge teknikker, og hver klippeteknik har hver deres funktion, som er: 

I-Strip er et alternativ til Y-strip eller anvendes ovenpå på Y-strippen. I-Strip klippet anvendes til muskelskader, og kinesiotapen skal derfor placeres direkte ovenpå din muskel for bedste virkning og resultat. 

Y-strip er den hyppigst anvendte klippeteknik, og den bliver oftest placeret omkring en muskel for at stimulere eller hæmme musklen. Y-Strip klippet er et simpelt klip ned i midten fra den ene ende, så du dermed danner et Y ud af dit stykke kinesiotape.

Fan-cut er et specielt klip, og fan-cut bliver oftest brugt til at lede væske væk fra vævet i et større område. Et fan-cut klippes i den ene ende af dit stykke kinesiotape, og her klipper du tapen ud i fire eller flere små snipper og afrunder enderne samt spreder dem, så det til sidst vil ligne en lille vifte. Efterfølgende skal du placere det klippede kinesiotape hen over området, men det underliggende væv (hud, muskler, led) er på stræk. Kinesiotapen anvendes typisk uden eller med meget lidt stræk hen over området. 

Kinesiotapens forskellige former for stræk

Når vi snakker om kinesiotape, så skelner vi også mellem forskellige former for stræk som kan lægges på kinesiotape. Typisk vil man variere strækket, alt efter om man taper for en hævelse, en muskel, et ledbånd eller en sene. Og hvorfor spørger du nok? Forklaringen er, at de forskellige stræk giver varierende stimuli til vores sansereceptorer i huden. 

Anvendes kinesiotape uden stræk, så vil det typisk være for at modvirke en hævelse i et område på kroppen som fx et trælår eller et hævet led. 

Det lette stræk anvendes typisk omkring muskler, da man gerne vil have, at kinesiotapen trækker let i huden hen over musklen. Det lille træk kan assistere musklen til en bedre sammentrækning. Et eksempel hvor man gerne vil bruge et let stræk er musklerne omkring knæet, som kan være svækkede efter en operation. 

Modsat vil man anvende det moderate træk omkring et led, hvor teorien fortæller, at det moderate stræk går dybere, og bruges derfor til at stabilisere led. Det kunne eksempelvis være omkring skulderleddet eller knæskallen. 

Det maksimale træk anvendes omkring et led, hvis man ønsker at fiksere leddet eller undgå alt for meget bevægelighed omkring det specifikke led. Det maksimale stræk kan eksempelvis anvendes hen over et forstrukket ledbånd, som er blevet forstrukket i forbindelse med en skade. I dette tilfælde vil det maksimale stræk virke beskyttende på det skadede ligament. Ved brug af det maksimale stræk er det vigtigt, at være opmærksom på, at det kun er en mindre del af tapen der opnår maksimal stræk for at undgå irritation på huden. 

Under vores instruktioner vil det fremgå under de forskellige kinesiotape teknikker, hvor meget stræk, der anbefales at man lægger på kinesiotapen. Vores angivelser er blot guidelines og de kan derfor varieres efter behov. 

Fri levering

På alle ordre over DKK 299

Returret

Fri returret i 14 dage

Kvalitetsgaranti

Vi garantere kvalitetsprodukter

100% Sikker betaling

Mobilepay / MasterCard / Visa