anders@pieceoftape.dk

BLAND SELV TAPE

Fri fragt ved køb over 299,-

Stabiliser knæets inderside med Kinesiologi Tape (Vastus Medialis Oblique)

Lær, hvordan du påfører kinesiologi tape til at stabilisere indersiden af knæet.

Vastus medialis er en væsentlig del af lårmusklerne, der er placeret på forsiden af låret. Det er den på indersiden af lårmusklerne og strækker sig over hele længden af låret.

En del af musklen, der er lige over knæet, kaldes undertiden Vastus Medialis Oblique eller VMO. Denne muskel bruges til at strække benet ved knæet og stabilisere patella, også kendt som knæskallen.

Musklens særlige egenskab gør den til et almindeligt svagt punkt, da den ikke bliver fuldt styrket, medmindre benet regelmæssigt strækkes fuldt ud. Vastus medialis kan styrkes ved at udføre øvelser som knæstrækninger, benpres og squats.

Musklen aktiveres mere fuldt ud, når knæet er i en større vinkel, især når benet er fuldstændigt strakt. Derfor øvelser, der involverer fuld bevægelsesudsving, bedst til at styrke denne muskel.

I vores serie af Tape til knæ vil vi i dette indlæg udforske betydningen af at tape vastus medialis med kinesiologisk tape og give teknikker til at give støtte og forbedre stabilitet samt korrigere patella korrekt.

Tapen bruges ofte til at lindre diffuse forreste knæsmerter og forbedre knæskallens funktion.

Hvordan forekommer nedsat styrke og muskelfunktion af knæets inderside?

Nedsat styrke og funktion af den inderste del af den firhovede knæstrækker kan forekomme efter knæoperationer eller som en konsekvens af andre forhold.

Dette kan også være resultatet af svækkede stabiliserende hoftemuskler og fodstabiliserende muskler. Tilstanden kan ofte føre til diffuse smerter forrest på knæet.

Hvorfor er det ubehageligt?

Nedsat muskelstyrke og funktion kan resultere i manglende stabilitet og ubehag omkring knæet. Dette kan manifestere sig som forreste knæsmerter og kan påvirke daglige aktiviteter.

Vælg den rigtige kinesiologi tape

Der findes forskellige typer kinesiologi tape. Vælg den, der passer bedst til din specifikke situation.

VIGTIGT: Søg altid lægelig rådgivning før brug af kinesiologi tape. Uanset erfaring, foretag altid en grundig vurdering før påføring.

Nævnte produkter:

Instruktioner: Stabiliser VMO med Kinesiologi Tape

Trin 1:

 • Placer tapens ende uden stræk ca. midt på låret.
 • Ret tapen let mod den indvendige side af knæet.
 • Bøj knæet minimum 90 grader.
 • Hold på den første del af tapen med den ene hånd, træk let med den anden hånd og læg tapen rundt om musklen ned til den indvendige side af knæet.
 • Sørg for at lægge enderne ned uden stræk.

Trin 2:

 • Læg den anden del af tapen omkring den indvendige side af musklen, hvor den typisk vil have kontakt med knæskallen.
 • Placer enderne uden stræk og læg dem ved siden af hinanden.

Trin 3:

 • Tapen er nu færdig.
 • Når du står op eller strækker knæet, vil du mærke, at huden løftes på den nederste del af tapen.
 • Du vil have lettere ved at spænde musklen efter, at tapen er blevet påført.

Disse trin beskriver, hvordan du korrekt placerer tape på den indvendige side af knæet og låret for at støtte musklen og muliggøre en bedre kontraktion af musklen. Dette kan hjælpe med at reducere smerter og forbedre musklens funktion under aktiviteter.

For yderligere information og et alternativ til ovenstående tapeteknik anbefaler vi, at læse vores Kinesiologi Tape knæ til at lindre Forreste Knæsmerter.

Praktiske tips til korrekt tapening

 1. Pas på Åbne Sår: Undlad at placere tape over sår, der ikke er helet ordentligt, især efter knæoperationer. Vent med at taping, indtil sår og ar er helt lukkede og helet.
 2. Overvåg Dine Symptomer: Mens du bruger Kinesiologi tape, er det vigtigt at overvåge dine symptomer. Hvis smerterne fortsætter eller forværres, bør du søge professionel hjælp og rådgivning.

Afsluttende bemærkning

Kinesiologi tape kan være et effektivt værktøj til at optimere muskelstabiliseringen i knæets inderside og forbedre knæskallens funktion. Korrekt tapevalg og anvendelse er afgørende for at opnå de bedste resultater.

Hvis du oplever vedvarende ubehag eller smerter, skal du kontakte en professionel behandler eller fysioterapeut for yderligere rådgivning og behandlingsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fri levering

På alle ordre over DKK 299

Returret

Fri returret i 14 dage

Kvalitetsgaranti

Vi garanterer kvalitetsprodukter

100% Sikker betaling

Mobilepay / MasterCard / Visa