anders@pieceoftape.dk

BLAND SELV TAPE

Fri fragt ved køb over 299,-

Frederik Borup professionel Crossfitter der bruger Thumb Tape fra Piece of Tape

Crossfit-Atlet Frederik Borup

I dette indlæg tager vi et kig ind i livet og ambitionerne hos Frederik Borup, en dedikeret og talentfuld Crossfit-atlet fra Danmark. Frederik deler generøst sine erfaringer, mål og forventninger til 2024-sæsonen, hvor han sigter mod at konkurrere mere end nogensinde før, både nationalt og internationalt. Med et klart mål om at udfordre sig selv mod nogle af de bedste atleter, ser han med spænding frem mod at se, hvor han kan placere sig i de kommende Quarterfinals.

I dette interview åbner Frederik op om de områder, han har arbejdet ekstra hårdt på at forbedre – særligt hans styrke, som længe har været hans akilleshæl. Han fortæller også om vigtigheden af fællesskabet i træningen, og hvordan skiftet til at træne sammen med et hold af atleter i Crossfit Odense har gjort en markant forskel for hans forberedelser til den nye sæson.

Frederik reflekterer over sine tidligere erfaringer med Open, deler værdifulde råd til førstegangsdeltagere, og uddyber, hvordan brugen af Piece of Tape Thumb Tape har været en uundværlig del af hans daglige træningsregime og konkurrencer for at yde optimalt og forebygge skader.

Dyk med ned i Frederiks rejse, lære af hans erfaringer, og blive inspireret af hans dedikation og strategier til både træning og konkurrence herunder i vores interview.

Se vores fulde produktsortiment til Crossfitters

Interview med Crossfit-atlet Frederik Borup

23 år, Crossfit atlet og kiropraktor studerende

Hvad er dine planer og mål for 2024 sæsonen?

Jeg vil gerne ud og konkurrere mere end jeg fik gjort sidste år og forhåbentlig teste mig selv mod nogle af de bedste i landet og internationalt. Derudover er jeg spændt på, at se hvor jeg kan placere mig til Quarterfinals. Jeg skal helt sikkert også ud til nogle to-mands konkurrencer og have et par konkurrencer uden de helt samme nervøse nerver, som rammer til individuelle konkurrencer.

I min egen træning er målet altid, at rykke mig så meget så muligt, men også holde mig skadesfri. Så målet er et finde en balance i at presse min daglige træning og samtidig få lavet de nødvendige øvelser mm. Som gør at min krop kan følge med.

Her har jeg fundet frem til, at unilaterale øvelser (en side af gangen) virker rigtig godt for mig.

Hvilke ting har du arbejdet ekstra hårdt på at forbedre til den kommende sæson?

Styrke har altid været min største svaghed, så det har jeg haft stor fokus på det sidste halve års tid. Hertil så har jeg været heldig at have et godt træningshold omkring mig, som hver dag står klar til at presse mig.

Det at have nogle at træne med – især hvis de er bedre end mig – gør utrolig meget for den intensitet, jeg formår at lægge i min træning. Over tid så tæller det meget, så det satser jeg på har givet pote, og at min generelle konkurrenceform er forbedret til denne sæson.

Har du lavet nogle ændringer i og udenfor træning ift. tidligere sæsoner?

Tidligere har jeg trænet meget alene. Op til denne sæson har jeg haft et godt hold af atleter at træne med i Crossfit Odense. Jeg har forsøgt mig i at være stringent med min kost ift. at få spist nok, så jeg har nok energi til de lange dage.

Udover det har jeg anskaffet mig et isbad, som jeg i en periode vil afprøve og se, om jeg føler at det har en effekt.

Hvilket open minde står klarest i din hukommelse?

Det er svært. Der er virkelig mange gode minder, men hvis jeg skulle vælge et som helt sikkert har været en del af min udvikling, så er det fra 21 sæsonen.

Under corona da jeg blev nødt til at lave 21.3/21.4 om, fordi jeg var kommet til at bruge 0.5kg for lidt ift. RX vægten (lesson learned) – det er frustrerende og intimiderende at skulle gentage en workout, fordi man har lavet en dum fejl.

Hvilke gode råd har du til crossfitteren som skal deltage i Open for første gang?

Hav det sjovt med det. Hvis du har mulighed for det, så lav den sammen med nogen. Giv den alt hvad du har og mærk magien ved Open, som vil presse dig til mere end du havde troet, du kunne.
Open er magisk. Hvis du står og ikke helt ved om du skal deltage, så spræng ud i det. Du vil ikke fortryde.

Hvad ville du fokusere på fra nu af og frem til Open hvis det var første gang du skulle deltage?

Jeg ville gamle Open workouts for at få fornemmelsen af hvordan det kan komme til at føles og sørg for at lave øvelserne til de rigtige standarder. Øv dig i at lave workouts, hvor der er mange skift mellem øvelser i et 15-20 minutters domæne – det er sandsynligt, at noget lignende kommer.

Hvad bidrager thumb tape med i din daglige træning og til konkurrencer?

Primært bruger jeg thumb tapen til at beskytte mine tommelfingrer hver dag til træning. Udover det bruger jeg det nogle gange som ekstra støtte omkring håndleddene.

Hvilke anbefalinger/tricks har du til folk der overvejer at begynde at bruge thumb tape?

Hvis du gerne vil blive god til vægtløftning, så er låsegreb/hookgrip et must. Hvis du bruger låsegreb, så er thumb tape et must – især hvis du laver workouts med mange gentagelser.

Frederik anbefaler:

Afslutning

Take away fra vores interview med Frederik Borup, en passioneret Crossfit-atlet fra Danmark, fremkommer der flere nøglepunkter, som både nuværende og fremtidige Crossfit-deltagere kan tage til sig. Frederiks tilgang til træning, konkurrenceforberedelse, og hans strategiske brug af udstyr som thumb tape, giver indsigt i, hvordan man kan maksimere sin præstation og minimere risikoen for skader.

Konkrete Takeaways fra Frederiks Erfaringer:

  1. Fokus på styrke: Frederik har identificeret og arbejdet målrettet på at forbedre sin styrke, hvilket han tidligere anså som en svaghed. Dette underbygger vigtigheden af at anerkende og forbedre sine svage punkter gennem dedikeret træning.
  2. Fordelene ved fællesskab i træning: Overgangen til at træne med et hold af atleter i Crossfit Odense frem for alenetræning har været betydningsfuld for Frederiks forberedelse til den kommende sæson. Dette fremhæver værdien af fællesskab og støtte i træningsprocessen.
  3. Lærdomme fra tidligere konkurrencer: Frederiks oplevelse med fejlvægtningen under tidligere Opens (21.3/21.4) er en vigtig påmindelse om betydningen af nøjagtighed og opmærksomhed på detaljer i konkurrencesituationer.
  4. Råd til førstegangsdeltagere i Crossfit Open: Frederik anbefaler at have det sjovt og deltage sammen med andre, hvis muligt. Han råder også til at prøve tidligere Open workouts for at blive fortrolig med formatet og standarderne.
  5. Anvendelsen af thumb tape: Frederik bruger thumb tape dagligt til at beskytte sine tommelfingre under træning og nogle gange som ekstra støtte omkring håndleddene. Dette understreger tapens vigtighed for at forebygge skader og understøtte præstationen.
  6. Brug af hookgrip og thumb tape: For dem, der ønsker at forbedre deres vægtløftning, er Frederiks brug af hookgrip og thumb tape et must, især under workouts med mange gentagelser for at beskytte huden og forbedre grebet.

Frederik Borup’s rejse og indsigt i CrossFit-verdenen tilbyder værdifulde lærdomme om betydningen af fællesskab, den konstante stræben efter forbedring, og hvordan man tilpasser sin træning og udstyr til at opnå de bedste resultater. Hans dedikation og tilgang til sporten illustrerer, hvordan målrettet arbejde og tilpasning kan føre til personlig udvikling og forbedrede præstationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fri levering

På alle ordre over DKK 299

Returret

Fri returret i 14 dage

Kvalitetsgaranti

Vi garanterer kvalitetsprodukter

100% Sikker betaling

Mobilepay / MasterCard / Visa