Show Filters

Viser alle 9 resultater

Hvad er kinesiotape?

Kinesiotape er en elastisk sportstape, der går under navne som kinesiologi tape, kinesio therapy tape, kt-tape og kinesiotape. Kinesiotape må ikke forveksles med vores elastiske sportstape, da de har hver deres funktion.

Kinesiotape er en sportstape der støtter og stabiliserer muskler, led og ledbånd når de bøjer sig, trækker sig sammen og udvider sig.

Denne farverige sportstape blev for alvor populær for et årti tilbage, da man på TV, stadions, haller osv. så professionelle sportsatleter med farverige stykker tape der sad overalt på deres kroppe.

Kort fortalt er kinesiotapens funktion at mime hudens elasticitet, og dermed bevare din fulde bevægelighed samtidig med at du har det på. Derfor er kinesiotape et populær supplement til genoptræning og behandling, da tapen hjælper med at beskytte og stabilisere muskler, led og ledbånd.

Kinesiotape kan både blive brugt rundt om et påvirket område eller ved direkte at placere tapen på det påvirket område.

Hvilke materialer er vores kinesiotape produceret i?

På vores shop kan du vælge mellem to varianter af vores kinesiotape, hvor den første variant består af 97% bomuld og 3% spandex og den anden variant består af 80% nylon og 20% spandex.

Begge varianter af vores kinesiotape er designet til, at mime vores huds elasticitet, så vi samtidig med at være tapet op også kan bruge vores fulde bevægelig.

Forskellen på vores 2 varianter af kinesiotape er især strækket, hvor vores kinesiotape i bomuld og spandex kan strække sig 170-180% i længderetning, og vores kinesiotape i nylon og spandex kan strække sig 200-220% i 4 retninger, hvilket gør den meget mere fleksibel.

Vores kinesiotape er tilsat et hypoallergisk klæbemiddel, som også er vand modstandsdygtig, og som giver vores kinesiotape en virkning på huden i op til 5 dage. Vi kan ikke garantere at vores kinesiotape vil have en virkning i 5 dage altid, da det vil komme an på hvor aktiv du er samt hvilke sportsgrene du dyrker med kinesiotape på.

Bliv endnu klogere på hvilke materialer vi bruger: Hvilke materialer bruger vi til vores Kinesiotape

Forskellen på kinesiotape i bomuld og nylon

Som vi allerede har nævnt, så er materialerne og selve strækket forskellen på vores 2 typer kinesiotape, og hvor vores syntetiske kinesiotape (nylon og spandex) er en relativ ny sammensætning af materialer, der kun har været velkendt i omkring et årti.

Det der virkelig adskiller vores vores syntetiske kinesiotape fra den klassiske er, at materialerne som tapen er produceret i, gør tapen betydelig stærkere, mere modstandsdygtig og meget mere fleksibel på grund af dens 4 strække retninger.

Selve fibrene fra nylon er stærkere end fibre fra bomuld, og du vil derfor opleve at vores syntetiske tape holder længere samtidig med, at nylon tørrer meget hurtigere end bomuld.

Derfor er vores syntetiske kinesiotape især god til sportsaktiviteter, der kræver at man kommer ud i yderstillinger, gentagende rotationer og belastende gentagelser, da den bare er mere robust end vores klassiske kinesiotape i bomuld.

Hmm.. Hvorfor så overhovedet vælge kinesiotape i bomuld? Du kan sagtens få den fulde effekt af vores kinesiotape i bomuld og samtidig være meget aktiv, men det kommer til dels an på, hvor du vil anvende tapen. Kinesiotapen i bomuld er især velegnet til lænden og andre kropsdele med begrænset rotationer og yderstillinger.

Bliv endnu klogere på forskellen mellem bomuld og nylon: Forskellen på kinesiotape i bomuld og nylon

Hvad bruger vi egentlig kinesiotape til?

Kinesiotape kan bruges til at støtte og lindre smerter i både muskler, led og ledbånd samt medvirke til at reducere hævelser, øge mobilitet under skader og fremskynde helingen af skader på muskler, led og ledbånd.

Fysioterapeuter bruger kinesiotape på deres patienter til eventuelt at korrigere en ubalance i musklerne, ustabile led eller hvis patienten har nedsat bevægelseskontrol.

Både professionelle og amatører sportsfolk bruger kinesiotape gennem genoptræningsforløb, hvor tapen støtter og beskytter det skadede område, så du ikke behøver at være sengeliggende gennem en skade.

Skader kan også opstå i vores normale dagligdag i forbindelse med arbejde, derhjemme eller i vores fritid. Skader opstår sågar af, at sidde for længe i den samme position dag ind og dag ud, som vi især ser ved kontorarbejde.

Kinesiotape er derfor ikke kun for sportsfolk, men også til hverdags skavanker som nakkesmerter, smerter i skuldrene, lændesmerter, smerter i knæet osv. som kan opstå med for lidt bevægelse i hverdagen.

Læs mere om hvad kinesiotape kan bruges til: Hvad bruger vi kinesiotape til?

Sådan anvender du kinesiotape

Vores kinesiotape kan hjælpe med at understøtte helingsprocessen gennem et behandlings- eller genoptræningsforløb, idet at vores kinesiotape støtter og beskytter skadede strukturer mod yderligere belastninger, som kan blive til endnu værre skader.

Kinesiotape kan derfor anvendes til at hjælpe med, at din genoptræning ikke forlænges unødvendigt eller, at du bliver nødt til at holde en lang pause fra din træning, og som kan resultere i, at du mister formen.

Du bør ikke holde en skade i ro medmindre vi snakker om en brækket knogle eller muskler, sener eller ledbånd der er blevet revet over. Mange studier viser, at tidlige bevægelser kan være afgørende for en god og hurtig helingsproces af muskel- og ledskader.

Vi ser derfor at flere anvender kinesiotape, da tapens materiale tillader bevægelighed modsat vores faste tape, som intet bevægelighed giver, men derimod giver fuld støtte og stabilitet.

For at få den fulde effekt fra vores kinesiotape, så er det vigtigt at klargøre området, og det det kan du gøre ved at vaske huden af for snavs, sved og fedt med vand og sæbe, og derefter tørres. Hvis ikke huden er vasket før brug, så kan tapen gå hen og miste dens klæbrige funktion, og derfor glide af.

Du bør ligeledes fjerne mulig kropsbehåring fra det område, hvor du vil anvende tapen, da behåring kan nedsætte kinesiotapens funktionalitet og effekt.

Vi anbefaler at fjerne behåring ved at barbere hårene væk i hårenes retning, da overfladiske barberinger nedsætter risikoen for betændelse i hårsækkene.

Til sidst anbefaler vi også, at du kun bør have vores kinesiotape siddende i op til 3-5 dage, da tapen kan miste dens aktive funktion og stræk efter 3-5 dage. Vi kan ikke garantere at tapen holder sin fulde effekt og stræk i op til 5 dage, da det virkelig kommer an på, hvor du vælger at placere kinesiotapen. Du vil opleve at tapen mister sin effekt hurtigere, hvis den bliver udsat for store belastninger, gentagende rotationer og yderstillinger samt hvis du sveder meget i netop det område, hvor du anvender vores kinesiotape.

Hvis gerne vil vide mere, så kan du læse mere på: Sådan anvender du vores kinesiotape

Klip og form kinesiotape

Før du starter med at anvende vores kinesiotape, så er der nogle klippe og formnings teknikker, som du kan få brug for. Med vores forskellige teknikker kan du opnå en bedre effekt fra tapen, da teknikkerne hjælper med at præcisere eller dække større områder.

Gennem vores instruktioner og guides om hvordan man placerer kinesiotape på et specifikt område, vil du skabe kendskab til disse 3 klippeteknikker; Y-strip, I-Strip og Fan-cut, som er de mest udbredte og brugte teknikker. Hver klippeteknik har deres helt egen funktion:

  • Y-strip er et simpelt klip ned i midten fra den ene ende, så du laver et Y ud af tapen. Denne klippeteknink er ofte anvendt, og den bliver ofte brugt omkring en muskel for at stimulere og hæmme musklen.
  • I-Strip klippet bliver anvendt til muskelskader, og placeres derfor ovenpå den skadet muskel.
  • Fan-cuttet er en specielt klippeteknik, som klippes i den ene ende af dit stykke tape, og her klipper du 4 små snipper, afrunder enderne og spreder dem. Et Fan-cut bliver brugt til at lede væske væk fra væv i et område.

Det er også godt at have styr på de forskellige strække teknikker, som du også vil skabe bekendtskab med gennem vores instruktioner og guides. De 4 strække teknikker som kinesiotape har er; kinesiotape uden stræk, det lette stræk, det moderate stræk og til sidst det maksimale stræk.

Kinesiotape uden stræk anvendes typisk for at modvirke en hævelse i et specifik område, som kunne være et trælår eller et hævet led.

Det lette stræk bliver typisk anvendt omkring muskler, da det hjælper med at assistere musklen til en bedre sammentrækning, som eksempelvis kunne være et let stræk omkring knæet, som kan være svækket efter en operation.

Det moderate træk bliver typisk brugt omkring et led, da strækket går dybere og bruges derfor til at stabilisere led, som kunne være omkring skulderled eller knæled.

Det maksimale stræk bliver typisk anvendt, hvis man gerne vil undgå for meget bevægelighed omkring et led, som eksempelvis et forstrukket ledbånd.

Læs mere om klip og form metoder her: Klip og form din kinesiotape